Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minttårta på mandelbotten

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En läcker frusen dessert, som kan stå färdig i frysen. Allt du behöver göra när tårtan ska avnjutas är att ta fram tårtan och garnera den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln och blanda den med florsockret.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  3. Vänd försiktigt ner mandelblandningen i vitorna.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt bottnen kallna.
  5. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och krossa mintkakorna. Blanda ingredienserna.
  6. Diska formen och lägg tillbaka bottnen.
  7. Häll smeten i formen och ställ den kallt några timmar eller längre.
  8. Ugn: 175 gr ca 30 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.