Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintte/myntate

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Näst intill obligatorisk dryck i marocko. Det finns inte en restaurang i marocko som inte erbjuder likartat te efter maten...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll en kastrull eller kitel med vatten. Lägg i mynta och socker. Låt koka upp.
  2. Tag av och låt svalna så att kokningen avstannar. Kontrollera om vattnet börjar få färg, annars kokar du upp igen. Upprepa tills vattnet är gröngult.
  3. Koka upp en sista gång och tillsätt gunpowder. Låt dra någon minut och drick sedan i värmetåliga glas, ett par blad mynta i varje glas tillsäts vid servering.
  4. Allt återanvänds! Efter din testund sparar du överblivna blad i kastrullen, fyller på vatten och lite socker. Vid nästa servering tar du och kokar upp lite vatten samtidigt som du värmer teet. häll först upp te och häll på hälften vamt vatten.
  5. Bladen kan återanvändas tills de inte ger någon färg, de står gärna över natten, eller två dagar.
  6. Dadlar eller baklawa passar utmärkt att äta till, annars så funkar det som måltidsdryck också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.