Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minutbiff

Minutbiff är ett perfekt köttalternativ när maten måste fram på bordet snabbt, som det oftast är en hektisk vardagskväll. Biffen i sig behöver som namnet antyder, bara stekas någon minut på vardera sida. Minutbiff går ofta som synonym till lövbiff, men är egentligen en mörad bit fransyska som skurits i tunnare skivor. Hur som helst är minutbiffen ett prisvärt alternativ till en vanlig biff och den går att variera på en mängd olika sätt. På matklubben har vi samlat de bästa recepten du kan tänka dig. Gör till exempel en urgod pastarätt med minutbiff i en krämig gorgonzolasås som för tankarna till en liten italiensk taverna med rutiga dukar. Eller låt dig färdas på en smakresa hela vägen till Japan med en minutbiff som serveras med nudlar och asiatiska tillbehör.


Rumstemperera köttet. Skölj apelsinen noga i varmt vatten och riv av skalet på halva frukten med ett siseleringsjärn eller skala av det yttersta av halva skalet med en potatisskalare och strimla det f...

4

Gör först aromsmöret: hacka oliverna, klipp krassen och blanda detta med smöret. Forma en rulle och rulla in den i fuktat smörpapper. Lägg rullen i frysen att stelna. Stek leverbiffarna ca 2 - 3 mi...

4

Pressa ner svartpepparkornen i köttet så att det täcks. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i köttet. Lyft upp köttet och håll det varmt. Häll av oljan Blanda grädde, buljong, whisky oc...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.