Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Misosoppa med nudlar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här klassiska japanska soppan är både uppfriskande och mättande, ett hälsosamt val för alla tillfällen. Miso och udonnudlar (tjocka vetenudlar) finns i asiatiska butiker eller välsorterade livsmedelsaffärer på den asiatiska hyllan. Både miso och tofu tillverkas av sojabönor och är mycket nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp miso, soja och 1 ½ liter vatten i en kastrull på medelvärme och låt sjuda 8-10 minuter. Rör om väl så att mison löses upp, soppan ska vara grumlig.
  2. Tillsätt tofun, sänk värmen och låt sjuda svagt medan grönsakerna tillagas.
  3. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccoli, svamp och nudlar. Låt koka cirka 2 minuter tills grönsakerna och nudlarna är mjuka. Ta upp med en tång och fördela i fyra portionsskålar.
  4. Portionera upp misosoppa och tofu ovanpå nudlarna och grönsakerna. Strö över salladslök och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annelinyqvist 5 maj 2012

    Otroligt god soppa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.