Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fräsch och enkel smörgåstårta som är perfekt till bjudmat. Går att förbereda dagen innan och bara gratinera när gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och färs i oljan. Rör i salsa, chilisås och späd med vatten. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ut 3 av brödskivorna på pappersklädd plåt. Bred på hälften av färsröran. Täck med 3 brödskivor som läggs åt andra hållet (håller ihop bättre sen).
  3. Bred på fyllning nr 2. Lägg sen på de sista 3 brödskivorna åt samma håll som första lagret, och bred på resten av färsröran. (Hit kan man förbereda, lägg på resten precis före gratinering)
  4. Skär papayan i tunna skivor, skala och skiva kiwin. (Eller skiva tomaterna.) Lägg på frukten i ett dekorativt mönster. Strö på baconet och den rivna osten. Gratinera i 200 grader i 20 min tills osten smält och fått lite färg.
  5. Serveras med en fräsch blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.