- Serverar: 10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fräsch och enkel smörgåstårta som är perfekt till bjudmat. Går att förbereda dagen innan och bara gratinera när gästerna kommer.
Instruktioner
- Fräs lök och färs i oljan. Rör i salsa, chilisås och späd med vatten. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut 3 av brödskivorna på pappersklädd plåt. Bred på hälften av färsröran.
Täck med 3 brödskivor som läggs åt andra hållet (håller ihop bättre sen).
- Bred på fyllning nr 2.
Lägg sen på de sista 3 brödskivorna åt samma håll som första lagret, och bred på resten av färsröran. (Hit kan man förbereda, lägg på resten precis före gratinering)
- Skär papayan i tunna skivor, skala och skiva kiwin. (Eller skiva tomaterna.)
Lägg på frukten i ett dekorativt mönster.
Strö på baconet och den rivna osten.
Gratinera i 200 grader i 20 min tills osten smält och fått lite färg.
- Serveras med en fräsch blandad sallad.
Publicerat den
8 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar