Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Missisippi mud pie

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kladdigt maffigt och Amerikanskt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen genom att sikta mjöl och kakao i en skål. Arbeta in smöret med fingrarna till en smulig konsistens. Blanda i sockret och tillräckligt mycket kallt vatten för att kunna samla degen. Svep in den i plastfolie och lägg in den i kylen i 15 min. Sätt på ugnen på 190 grader. Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetetsbänk och lägg sedan över den i en 24 cm pajform med löstagbar botten eller i en pajform av keramik. Lägg bakplåtspapper över pajskalet och lägg något ugnståligt på bakplåtspappret. Grädda i 15 min och sedan utan bakplåtspapper i 10 min. Vispa rumstempererat smör och socker ( smält inte smöret) blanda gradvis i ägg och kakaopulver (alltså lite äggblandning, vispa och lite choklad, vispa). Smält chokladen i en värmefast skål ställ över en kastrull med varmt vatten. Vispa ner smält choklad, kaffegrädde och chokladextrakt i äggsmeten (OBS blir väldigt mycket så tänk på att det måste vara en stor pajform så man inte får en så hög kaka som jag fick. Den blev ochså ganska fast tyckte jag eftersom den heter mississippi mud pie och på bilden är den jätte kompakt och ser ut som chokladmousse. Men när jag kollade på den efter 45 minuter var den alldeles för lös tyckte jag men den krymper sedan
  2. Så häll alltså blandningen i pajskalet och ha nu ugnen på 160 grader i 45-50 minuter jag hade säkert i 60-65 minuter därför blev den lite för fast men det gjorde ingenting eftersom det är så mycket i den som gör den kletig än då, men den här pajen visas på bilden som enormt kladdig.
  3. Låt pajen stelna, och vid servering täck kakan med massa vispad grädde och massvis med hyvlad choklad vilket jag själv var lite sparsam med.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • aip 1 augusti 2009

    Bilden inspirerar.. Seriously???

  • robbz 9 augusti 2009

    Grrrrymt smarrigt juuuu... ;)

  • AnneNi 24 februari 2010

    Måste man ha chokladextrakt? Var köper man det isf? Ser gott ut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.