Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mississippi mud cake med nonstop

 
Skriv ut

Denna mäktiga kaka kan serveras till kaffet eller som en mäktig dessert tillsammans med vispgrädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 150 grader. Smöra en fyrkantig form, ca 20 cm, och klä den med bakplåtspapper. Lägg smör, choklad, socker, vatten och snabbkaffe i en skål över vattenbad och låt smälta. Rör till en slät blandning och låt svalna i 15 minuter.
  2. Häll över chokladblandningen i en större skål, sikta ner mjölet och kakaon och rör ner äggen. Vispa med elvisp till en slät smet, vänd försiktigt ner nonstopen och häll i formen. Grädda i ca 1 timme.
  3. Ta ut ur formen och låt svalna. Lyft efter 10 minuter ut kakan ur formen. Sikta florsocker över, skär i små fyrkanter och servera. Överbliven kaka kan förvaras i en lufttät burk i upp till 5 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.