Denna mäktiga kaka kan serveras till kaffet eller som en mäktig dessert tillsammans med vispgrädde eller glass.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 150 grader. Smöra en fyrkantig form, ca 20 cm, och klä den med bakplåtspapper. Lägg smör, choklad, socker, vatten och snabbkaffe i en skål över vattenbad och låt smälta. Rör till en slät blandning och låt svalna i 15 minuter.
- Häll över chokladblandningen i en större skål, sikta ner mjölet och kakaon och rör ner äggen. Vispa med elvisp till en slät smet, vänd försiktigt ner nonstopen och häll i formen. Grädda i ca 1 timme.
- Ta ut ur formen och låt svalna. Lyft efter 10 minuter ut kakan ur formen. Sikta florsocker över, skär i små fyrkanter och servera. Överbliven kaka kan förvaras i en lufttät burk i upp till 5 dagar.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar