Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mississippi mud cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Chokladiga cupcakes med smak av kaffe som innehåller en god fudge glaze och toppas med grädde och cocktailbär. Vilken bakelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Smält smöret och rör ner kaffet. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser.
  3. Placera ut papperformar i en muffinsplåt och fyll formarna med 2/3 smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man tagit ut dem. Låt svalna.
  4. Koka upp grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna en liten stund. Finhacka den mörka chokladen, häll i hacket i kastrullen och rör slätt. Låt svalna något. Häll den sedan i gropen på muffinsarna.
  5. Garnera med en klick vispad grädde och ett cocktailbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.