Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mississippi mud pie

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Syndigt god paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg digestive kexen i en plastpåse och krossa dem lätt med en brödkavel tills de är jämnt smulade, eller mixa i en matberedare. Häll dem i en stor skål. Smält smör och choklad tillsammans i en värmetålig skål över en kastrull med svagt sjudande vatten. Rör om tills det är slätt, ta sedan bort från värmen. Häll blandningen över de krossade kexen och blanda ordentligt.
  2. Häll smulblandningnen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter,. Tryck fast blandningen i formens botten och upp längs kanten med baksidan av en sked. Ställ in i kylen så att den stelnar. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Fyllning: Smält choklad och smör tillsammans över vattenbad och låt svalna något. Vispa samman ägg och muscavadosocker i en annan stor skål med elvisp tills det är tjockt pösigt. Vispa i grädden och vänd sedan ner den smälta chokladen och smöret. Häll smeten i pajformen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter, tills fyllningen precis har stelnat. Låt kallna innan den tas ur formen.
  4. Topping: Vispa grädden med florsocker efter smak tills det bildas mjuka toppar. Bred ut den över den kalla pajen och avsluta med att hyvla choklad över. Skär upp i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.