Prova att göra din egen müsli. Det är så gott. Knaprigt, sött med en härlig smak av kanel, helt glutenfritt och så mycket nyttigare än någon müsli du kan hitta i affären. Sedan jag började göra min egen müsli så kommer jag aldrig att köpa färdig igen. Det här är så mycket godare och den är proppfull av nyttigheter. Inga tomma kalorier här inte. Jag använder den på yoghurt, tillsammans med frukt och bär, som nyttigt snack när jag reser eller bara som godis när jag är lite småsugen på något. Eftersom det här receptet innebär att man behöver grodda så är den totala tillagningstiden ett par dagar, men själva arbetsinsatsen är väldigt liten. Det är mest väntan på att dom små fröna skall grodda så att du får ännu mer näring till din müsli. Sedan blandar man ihop allt och låter det torka på låg värme över natten. Groddningen och blötläggningen går såklart att hoppa över, men jag hoppas att du provar. Det är enkelt. Har du bara gjort det en gång så kommer det gå av sig självt sen. Torka eller laga i ugn? Varför jag torkar müslin på låg värme istället för hög värme är för att bevara så mycket som möjligt av alla nyttiga enzymer och vitaminer. Det tar lite längre tid, men i gengäld bevarar man all näring som annars skulle gått förlorad i upphettningen. Vill du inte vänta på att müslin skall torka kan du även höja temperaturen till 175 grader och låta den ligga in tills den fått färg och blivit knaprig.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.