Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mitt egna goda vetebrödslimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Gott till helgens morgonfrukost med lite god ädelost eller vanlig ost efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl salt och aniskryddan med torrjästen, tillsätt vatten margarin och arbeta ihop till en jämn och fin deg.
  2. Strö över ett tunt lager vetemjöl över degen, lägg på bakduk över degbunken och låt degen jäsa 1 timme.
  3. Arbeta ihop degen i bunken och stjälp upp på mjölat bord, dela degen i 2 delar forma till ovala bröd.
  4. Strö på lite mjöl och lägg bröden på bakpapperklädd plåt eller i färdiga aluminiumformar avlånga, låt jäsa 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 225 grader skär ytliga snitt i limporna, ställ dem i nedre delen av ugnen, sänk efter 10 min värmen till 200 grader och grädda ytterligare 20 min.
  6. Låt svalna på galler under bakduk.
  7. Njut av bröden till en varm eller kall dryck, lycka till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.