- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Servera i tunna skivor till kaffe eller glögg
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en form, circa 2 liter.
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst (ger fina biceps och handledsmuskler om man saknar elvisp). Tillsätt äggen och rör kraftigt.
- Mät upp mjöl och bakpulver i en annan bunke. Blanda frukten med mjölet, så sjunker den inte till botten av kakan. Se till alla fruktbitarna inte klibbar ihop.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Lägg den tjocka smeten i formen och släta till ytan.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 60-75 minuter, eller drygt 50 minuter om du har form med "hål i mitten".
- Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Publicerat den
22 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Varför kallas den mitt i prag-fruktkaka? :) Min pappa kommer därifrån och jag vet att det äts mängder av det, undrade om det var anledningen till namnet..