Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mixad citrusmarmelad

 
Skriv ut

En finfördelad marmelad, här kan man mixa olika citrusfrukter efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta frukten noga, skär i bitar så att alla kärnorna kan plockas bort och läggas i en kopp med vatten över natten. Kör frukten i en matberedare tills massan är slät. Häll fruktmassan och vattnet i en hink och låt stå över natten.
  2. Dag 2: Väg massan och koka den tills skalen är helt mjuka. Sila spadet från kärnorna, tillsätt det och sockret. Koka massan, under skummning tills skalen är genomskinliga och den måller för ett marmeladprov (häll upp lite massa på ett fat, ställ det i kylen, dra fingret igenom - när massan inte rinner ihop är det färdigt). Häll upp på rena och varma burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.