Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mizans Mustiga Köttfärssoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart god mustig soppa som jag slängde ihop av vad som fanns i skafferiet. Givetvis med min hemliga ingrediens, vi får se om ni kan lista ut vilken det är i listan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, morötter och äpplen och skär dessa i mindre bitar. Lägg potatis och morötter i en stor kastrull så de täcks precis av vatten. Salta och låt koka tillsammans med lagerbladen.
  2. Finhacka lök och vitlök, fräs i stekpanna tillsammans med färsen tills det är genomstekt.
  3. Häll av ca hälften av det kokta potatisvattnet och lägg försiktigt i färsblandningen i kastrullen.
  4. Tillsätt passerade tomater, äpplen, matlagningsgrädde och buljong. Krydda med salt, citronpeppar, örter och vaniljsocker.
  5. Låt det gärna stå och sjuda en stund. Smakar som bäst dagen efter tillagning.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gumbi 1 november 2011

    Tror den hemliga ingrediensen är vaniljsocker :) det lät väldigt spännande att ha med det i en soppa :)

  • mizan112 2 november 2011

    Rätt gissat!!! Det blir en annorlunda spännande smakupplevelse.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.