- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbart god mustig soppa som jag slängde ihop av vad som fanns i skafferiet. Givetvis med min hemliga ingrediens, vi får se om ni kan lista ut vilken det är i listan.
Instruktioner
- Skala potatis, morötter och äpplen och skär dessa i mindre bitar. Lägg potatis och morötter i en stor kastrull så de täcks precis av vatten. Salta och låt koka tillsammans med lagerbladen.
- Finhacka lök och vitlök, fräs i stekpanna tillsammans med färsen tills det är genomstekt.
- Häll av ca hälften av det kokta potatisvattnet och lägg försiktigt i färsblandningen i kastrullen.
- Tillsätt passerade tomater, äpplen, matlagningsgrädde och buljong. Krydda med salt, citronpeppar, örter och vaniljsocker.
- Låt det gärna stå och sjuda en stund.
Smakar som bäst dagen efter tillagning.
Publicerat den
1 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tror den hemliga ingrediensen är vaniljsocker :) det lät väldigt spännande att ha med det i en soppa :)
Rätt gissat!!! Det blir en annorlunda spännande smakupplevelse.