Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Jättegott till valborg

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet och häll det över sockret och farinsockret. Skala citronerna så att du bara får det gula. Skär bort det vita på resten av citronerna och skär dem i skivor. Lägg i dem i sockervattnet. Låt svalna lite och rör sedan ner jästen. Låt stå en dag. Häll i ölen, rör om och sila sedan bort citronerna. Töm i socker och några russin i flaskor. (ca 1 tsk till 1 liters flaskor) Häll i den ojästa mjöden i flaskorna men lämna det grumliga som är i botten på hinken. Låt stå tills russina flyter upp, då är mjöden klar. Har man flaskorna i kylskåpet tar det längre tid än om man har dem i rumstemperatur att bli klar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Limparion 26 oktober 2008

    Är det torrjäst eller färsk jäst man ska ha i?

  • ikah 27 oktober 2008

    Det är färsk jäst du ska ha i mjöden! :)

  • senapssill 28 oktober 2008

    Man behöver inte ha i öl om man inte vill! Det blir lika gott ändå!

  • momaxox 7 juli 2013

    hur lång tid tar jäsningen på ett ungefär?

  • ikah 8 juli 2013

    Beror på lite hur mycket o hur färsk jäst man har i men ca 2-3 dagar i rumstemp. o ca en vecka i kylskåp =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.