Instruktioner
Koka upp vattnet och häll det över sockret och farinsockret.
Skala citronerna så att du bara får det gula.
Skär bort det vita på resten av citronerna och skär dem
i skivor. Lägg i dem i sockervattnet.
Låt svalna lite och rör sedan ner jästen.
Låt stå en dag.
Häll i ölen, rör om och sila sedan bort citronerna.
Töm i socker och några russin i flaskor.
(ca 1 tsk till 1 liters flaskor)
Häll i den ojästa mjöden i flaskorna men lämna det grumliga som är i botten på hinken.
Låt stå tills russina flyter upp, då är mjöden klar.
Har man flaskorna i kylskåpet tar det längre tid än om man har dem i rumstemperatur att bli klar.
Är det torrjäst eller färsk jäst man ska ha i?
Det är färsk jäst du ska ha i mjöden! :)
Man behöver inte ha i öl om man inte vill! Det blir lika gott ändå!
hur lång tid tar jäsningen på ett ungefär?
Beror på lite hur mycket o hur färsk jäst man har i men ca 2-3 dagar i rumstemp. o ca en vecka i kylskåp =)