Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjöd till Valborg

(2 kommentarer)  
Skriv ut

I Finland "måste" man ha mjöd till Valborg. Och hos oss måste mjödet vara hemgjort!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll sockret i t.ex en 10 l hink eller kastrull. Koka upp en del av vattnet och häll över sockret. Blanda. Pressa citronerna och häll i saften. Häll i resten av vattnet och försök få det fingervarmt. Lös upp den lilla lilla mängden jäst i vätskan.
  2. Obs! Överdosera inte jästen, mjödet kan explodera!
  3. Låt blandningen jäsa i kärlet 1 - 1½ dygn i rumstemperatur. Häll på flaskor, men fyll inte ända upp eftersom drycken jäser. Pluppa i 3-4 russin per flaska samt en tsk socker per flaska. Skruva på lock och ställ svalt minst tre dagar, eller tills russinen flutit upp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mewaan 12 oktober 2011

    Vad för slagt jäst använder ni?

  • NicolinaZ 13 oktober 2011

    Hej, jag använder alldeles vanlig färsk jäst. Här i Finland köps den oftast i små kuber på 50 g, lite pilligt att ta 1/4 tsk, men en liten gnutta brukar fungera fint!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.