En riktigt härlig nyårsdessert!
Instruktioner
- Koka upp grädden och vaniljstången. Vispa socker och äggula poröst. Lägg chokladen i den varma grädden och låt smälta. Vispa ned chokladgrädden i äggblandningen. Låt vila en stund.
- Skumma chokladsmeten och häll i brûléeformar, grädda i ugn på 125 grader, i vattenbad tills brûléen stannat. Det tar ca 3-4 timmar beroende på ugn, i varmluftsugn går det lite snabbare än i vanlig stekugn. Låt svalna.
- Tips: Koka upp vattnet till vattenbadet innan du slår det i vattenbadet så påskyndas tillagningen litegrann.
- Koka upp lagen till päronen. Lägg i päronen, koka på svag värme ett par minuter och låt svalna i lagen.
- Skala och hacka päronet i små fina tärningar, blanda med citronsaft och hackad citronmeliss.
- Vid servering:
Strö ett tunt lager råsocker på brûléerna och bränn av med gasbrännare eller gratinera i ugn under grillelement. Placera brûléeformarna på stora tallrikar, lägg några kokta päronklyftor bredvid samt lite av päronsalladen. Låt päronsorbeten ligga frammme en stund och mjukna.
- Gör 4 kulor av sorbet och placera en kula per person ovanpå päronsalladen. Servera gärna ett mandelflarn till.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar