Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladkladdkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lite salt i chokladkakan ger en spännande och god brytning. Kakan är garnerad med ringlad choklad. Vill du göra det riktigt enkelt för dig går det utmärkt med Fazers minutblock som kan smältas i påsen direkt i mikrovågsugnen och sedan spritsas på kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan. Servera kakan med glass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bodilla 19 april 2008

    Yummi! Rktigt fin chokladsmak och nästa gång tror jag att jag strör hackad dajm eller mintchoklad över som variation. 15 minuter var dock för lite tyckte jag, det fick bli20. Jag ljummade min när vi skulle äta men dottern tyckte smaken kom fram mer när den var kall så det får jag prova när vi tar andra hälften i morr´n,hehe...... Gott med vaniljglass till som du rekommenderade!

  • irko 10 augusti 2008

    Hej! Den här kakan är jättegod! Min son hittade receptet i Expressen och hade med sig det hit hem till mig och så bakade vi den ett par gånger under hans semester! OJ va vi njöt!!!!!! m v h Norrbacka(Inger)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.