Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladkola

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Supergod mjuk kola som smakar så gott. Favorit på gottebordet på jul.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop alla ingredienserna utom chokladen och nötterna i en tjockbottnad gryta. Koka tills du kan göra kulprovet. Kulan ska vara ganska lös. Ta av från värmen och rör ner nötterna och chokladen. Häll på bakplåtspapper. Man får skynda sig lite eftersom den tjocknar rätt fort när chokladen kommer i. Ställ att svalna i kylskåp och skär sedan i bitar. Vik ev in dom i smörpapper.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • hannedal2 7 februari 2009

    Vilka goda kolor! Och vad skönt med ett så litet recept som går så fort att göra, jag tror det tog max en kvart tills kulprovet funkade. Jag hade inga nötter hemma men det blev toppen ändå.

  • Shoutoutloud 11 december 2012

    8 bitar mjölkchoklad...jaha?8 bitar hur mycket väger det då??väldigt ospecifikt.. bitarna är dessutom olika stora beroende på hur stor chokladkaka det är.Tex marabou 200g har större rutor än 100g..

  • Ackis 11 december 2012

    Jag använder 8 bitar av en 200 g Marabou mjölkchoklad

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.