Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladkola med kokos och mörk choklad

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Smarriga kolor med knapriga nötter, god kokos och len mjölkchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta nötterna tillsammans med kokos i en torr stekpanna på medeltemperatur tills de börjar få färg, dra då av stekpannan från plattan. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 25x30 cm. Värm grädde, smör, socker, sirap, choklad och salt i en kastrull. Värm det på svag värme tills smöret smält helt. Höj till medeltemperatur och låt det koka i ca 25 minuter, rör om med jämna mellanrum.
  2. Håll koll på kolan med en termometer och låt den koka till ca 124 grader. Gör ett kulprov genom att droppa ner lite kola i ett glas med kallt vatten. Rulla kolan mellan fingrarna för att se om den är klar. När kolan är färdig, blanda den med kokos och pekannötter och häll smeten i formen. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten.
  3. Skär kolan i fina bitar och doppa dem i smält choklad, garnera med kokos och pekannötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.