Smarriga kolor med knapriga nötter, god kokos och len mjölkchoklad.
Instruktioner
- Rosta nötterna tillsammans med kokos i en torr stekpanna på medeltemperatur tills de börjar få färg, dra då av stekpannan från plattan. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, ca 25x30 cm. Värm grädde, smör, socker, sirap, choklad och salt i en kastrull. Värm det på svag värme tills smöret smält helt. Höj till medeltemperatur och låt det koka i ca 25 minuter, rör om med jämna mellanrum.
- Håll koll på kolan med en termometer och låt den koka till ca 124 grader. Gör ett kulprov genom att droppa ner lite kola i ett glas med kallt vatten. Rulla kolan mellan fingrarna för att se om den är klar. När kolan är färdig, blanda den med kokos och pekannötter och häll smeten i formen. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten.
- Skär kolan i fina bitar och doppa dem i smält choklad, garnera med kokos och pekannötter.
Publicerat den
5 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar