Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladmousse med hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ännu en favorit bland mina desserter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i bitar och smält hälften i vattenbad. Rör i resterande choklad och tillsätt grädden.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret. Vänd ner i chokladsmeten. Fördela i fyra glas.
  3. Lägg lite hallon på toppen av varje glas och pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 20 september 2008

    Fick ju först ta reda på om grädden skulle vara vispad, vilket den skulle. Lyckades sedan göra mousse med crisp då inte chokladen blev lite klumpad.... Slutresultatet blev att allafall gott! Ganska mastigt är det dock så det räcker gott och väl till 6 personer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.