Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladmousse med päron

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Len härlig mousse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen och skär dem i klyftor, strö över socker. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.
  2. Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.
  3. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt ev med konjak.
  4. Klicka moussen ovanpå päronen. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anluk 18 oktober 2009

    Gjorde moussen utan päronen. Och vilken fantastisk smakupplevelse. Så underbart god!

  • TinaY 19 februari 2010

    Gjorde den här en nyårsafton och bjöd på. Super gott!! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.