Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladpannacotta med kardemumma

 
Skriv ut

Variera smaksättningen efter behag. Toppa gärna med litet tärnad färsk frukt som t ex aprikoser, mango eller nektariner. Inte testat av mig än, jag hittade det just i Allers! Receptet ger 8 små eller 4 större portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
  2. Koka upp grädden med sockret och dra kastrullen av plattan. Låt svalna ca 5 minuter. Är grädden för het blir konsistensen litet grynig. Bryt chokladen i bitar och rör ned dem i den varma grädden. Rör tills all choklad smält. Vispa hårt om den inte blir perfekt slät och glansig. Rör ned apelsinblomsvatten och kardemummafrön.
  3. Krama ur gelatinbladen lätt och rör ned dem så att de löser sig helt. Låt svalna något. Fördela i små glas. Låt stelna i kylen minst 5 timmar. Om du har bråttom kan du låta dem stå i frysen 45 minuter innan du flyttar över dem till kylen.
  4. Toppa till sist med tärnad frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.