Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

MJÖLKCHOKLADTÅRTA MED VARMA HALLON

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Otroligt god har gjort den 2 ggr och dom som åt den älskade den ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader .
  2. Riv mandelmassan . Rör i ägget , lättvispade äggvitor och kakao . Häll smeten i en smord form med löstagbar kant , ca 24 cm i diameter . Grädda i mitten av ugnen ca 20 min . Låt kakan kallna .
  3. Vispa grädden . Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad . Ta chokladen från värmen . Rör ner en äggula i taget i chokladen . Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten . Vänd ner resten av grädden
  4. Häll smeten över kakan i formen . Täck över och frys minst 4 tim .
  5. Hit kan man förbereda .
  6. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering . Garnera tårtan med hallon och choklad .
  7. Värm hallonen till såsen , blanda i florsocker och servera såsen till tårtan .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tinlun 4 december 2007

    Hej! Skulle du kunna tänka dig att skriva lite utförligare hur man gör denna tårta? ;-)

  • Towaa 19 oktober 2013

    Den är fantastiskt god denna tårta!!! Bjöd på den senast i går och den blev så poppis att jag fick dela med mig av receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.