Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladtryffel med kanel och kardemumma

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Tryffel gjord på mjölkchoklad blir helt otroligt krämigt och gott! Kanel och kardemumma för tankarna till julen och jag älskar julens smaker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, honung och kryddor. Låt kryddorna dra en stund. Hacka under tiden chokladen ganska fint. Ge grädden ett nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över chokladen i en bunke. Rör tills chokladen smält och smeten blivit slät och blank. Låt svalna, ställ sedan i frysen en timme för att stelna.
  2. Ta ut kulor ur massan med ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda, smält den resterande chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Låt stelna, förvara kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.