Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.
Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.
Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!
Provade detta recept nu i julas. Det blev succé. Jättegott!!!
ReSpektor25 mars 2010
Jättegod, men min stelnade inte riktigt utan var fortfarande lite rinnig även efter ett dygn. Vad kan jag ha gjort för fel?
christincarlsson1 november 2010
Super god, men mycket mäktig. Klar 5a
vedrana26 januari 2011
Kan tryfflemassan "mixas" med elvisp?
Amika8 maj 2011
UNDERBART god! Men bör göras dagen före. Annars är tryffeln rinnig trots att den stått i frysen i flera timmar. :) Men underbar, underbar, underbar! :)
Jag kommer inte kunna göra den här för ofta, då kommer jag gå upp MÅÅÅNGA kilon, för den här kakan/tårtan kan man bara inte låta bli! :)
Jilliii19 augusti 2011
vad kan man ha istället för jordnötsmör tro? min magen typ tar livet av sig pga den.. :S
Andrithor2 maj 2014
Mkt god! Läste här i kommentarerna att tryffeln blev för rynnig, använde därför 2dl grädde men ingen mjölk och lät den koka i typ 10 sek. I kylen i 1 dygn och den blev perfekt! Gott att servera med bär, typ jordgubbar eller blåbär.
Provade detta recept nu i julas. Det blev succé. Jättegott!!!
Jättegod, men min stelnade inte riktigt utan var fortfarande lite rinnig även efter ett dygn. Vad kan jag ha gjort för fel?
Super god, men mycket mäktig. Klar 5a
Kan tryfflemassan "mixas" med elvisp?
UNDERBART god! Men bör göras dagen före. Annars är tryffeln rinnig trots att den stått i frysen i flera timmar. :) Men underbar, underbar, underbar! :) Jag kommer inte kunna göra den här för ofta, då kommer jag gå upp MÅÅÅNGA kilon, för den här kakan/tårtan kan man bara inte låta bli! :)
vad kan man ha istället för jordnötsmör tro? min magen typ tar livet av sig pga den.. :S
Mkt god! Läste här i kommentarerna att tryffeln blev för rynnig, använde därför 2dl grädde men ingen mjölk och lät den koka i typ 10 sek. I kylen i 1 dygn och den blev perfekt! Gott att servera med bär, typ jordgubbar eller blåbär.