Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladtryfflar rullade i rostade hasselnötter

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Helt suveränt goda tryfflar där man först sätter tänderna i knapriga nötter med ett hårt skal av choklad, för att till slut mötas av ett mjukt innandöme. Av Mia Öhrn ur "Julens Godsaker".

Ingredienser

Instruktioner

Bryt chokladen i mindre bitar i en kastrull och smält på svag värme tillsammans med vispgrädde, honung och smör. Låt svalna något och ställ att stelna i frys i några timmar. Rosta hasselnötterna på en plåt i mitten av ugnen i 225 grader i 8 - 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Hacka dem något fint. Rulla kulor av tryffeln och ställ ev. i frysen i 20 minuter. Smält chokladen på svag värme i mikro eller i vattenbad. Doppa och rulla i nöthacket. Förvara i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.