Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkfri spenatpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hittade spenat i kylen som började se lite vissen ut, så spenatpaj tyckte jag lät lockande men hittade inget recept som passade mina smaklökar så jag släpte alla kokböcker och tog det jag ville ha i kryddväg.

Ingredienser

Instruktioner

Slå på ugnen på 200*C. Smörj en pajform. Blanda salt, mjöl och margarin i matberedare, tillsätt ättika och vatten och kör ihop till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut, lägg degen i pajformen. Förgrädda i 200*C i 10 minuter Lägg spenat, skalade vitlöksklyftor och kryddor i matberedare och kör sönder till en sörja. Vispa ihop ägg och möjlk. Blanda i spenat sörjan i ägg och mjölk blandningen. Vispa ihop. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i 200*C i 30-40 minuter. Riv gurkan och låt rinna av i en sil. Skala och riv morötterna. Blanda gurka och morötter och servera till pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.