- Serverar: 25-30 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
De ljuvligt goda! Kan lagas med mejeriprodukter för den som tål det.
Instruktioner
- Gör botten;
Arbeta ihop margarin, salt, socker, mjöl, ägg, vaniljsocker och citronskalet i en matberedare, eller för hand, degen ska precis hänga ihop.
Häll ut degen på bakbordet och forma snabbt två rullar, 3 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg dem i kylen i ca 20 minuter.
Lägg rullarna på bakplåt och platta ut dem till ca 5 mm tjocklek.
- Gör marängen;
Vispa äggvitan till ett fast skum, tillsätt socker under vispning.
Rör ner två tredjedelar av mandelspånen.
- Bred marängen på kaklängderna och strössla med resten av mandelspånen.
- Grädda i övre halvan av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
Skär kakorna på snedden medans de fortfarande är varma, och låt svalna på plåten.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar