Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölksyrejäst Västeråsgurka

 
Skriv ut

Mammas recept. Supergott till all sorters mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba gurkorna ordentligt och skölj vinbärsbladen. Låt inte gurkorna ligga mot varann. Linda in dem i vinbärsblad.
  2. Koka vatten och salt och låt svalna. Varva gurkor, pepparrotsbitar, skivad vitlök och dillkronor i en rengjord glasburk med lock. Avsluta med pepparrot, vitlök, dill och mycket blad. Se till att vattnet täcker ordentligt.
  3. Låt stå framme i rumstemperatur i ca 14 dagar tills jäsningen kommit igång. Ställ lite svalare. Om det skulle bli alltför geggigt, så kan man lägga i nytt och ha i nytt vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.