Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk apelsinpepparkaka

 
Skriv ut

Denna kaka är riktigt julig.. och ljuvlig! Sådär lagom smarrig men med lite extra allt! Kakan är porös, kryddig med smak av apelsin och en liten ton av pepparkaka med kanelglasyren blir den riktigt god! Självklart behöver ni inte knata till affären och köpa på er en flaska kanelwhiskylikör utan byt ut likören mot lite mald kanel och tillsätt lite vatten tills du är nöjd med konsistensen. Däremot kan jag tipsa er om att likören är väldigt god, allra helst nu i juletider då den smakar kanel med inslag av ingefära och apelsin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smör och tillsätt mjölk, finrivet skal och saft från ½ apelsin, låt stå.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskryddorna i en skål. Rör ner mjölblandningen och smörblandningen varvat i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Håll koll så inte kakan bränns vid, känn med sticka om den är klar - är stickan torr så är kakan klar. Låt kakan svalna i formen och stjälp sen upp kakan på ett fat.
  5. Smält smör till glasyren. Blanda florsocker och äkta vaniljpulver, tillsätt likör och smält smör ( ev lite vatten för lösare konsistens). Häll glasyren över kakan och strö på lite kokosflingor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.