Mjuk och saftig kaka bakad helt utan vitt vetemjöl, smör eller socker. Nyttig med andra ord och mycket god.
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 175 rader.
- Ta fram en rund form med löstagbara kanter och smörj med lite extra rapsolja.
- Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt.
Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, ingefära och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked.
- Häll hela smeten i formen och grädda i ugnen i ca 35 minuter. Om man vill kan man även strö riven kokos över kakan efter gräddning.
- Låt kakan svalna och skär sedan upp den i små bitar eller ställ fram hel.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
så himla god blev den! tack ;D
Godare än förväntan! Var skeptisk mot kaffet men det blev supergott! Dessutom nästan inte jätteonyttig :)