Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkaka

En mjuk chokladkaka till kaffet är barnsligt gott och passar därför också lika bra att baka till barnkalaset där den blir en garanterad succé. Den blir härligt saftig och hög när den bakas i en sockerkaksform. Välj själv hur du vill toppa din mjuka chokladkaka – med en glasyr som ringlar sig ned för kakan och tillför extra saftighet, eller varför inte servera mjuk chokladkaka tillsammans med färska hallon? Ett bra tips är att bröa formen med kokos istället för vanligt ströbröd. Kokos och choklad är som bekant en riktigt god smakkombination som gärna får ta för sig i denna kaka!


Blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg. Dela degen i 6 delar och forma varje del till rullar. Lägg på bakplåtsklädd plåt och platta till rullarna lite grann. Pensla med uppvispat ä...

60
7

Rör smör och strösocker smidigt. Sikta därefter i vetemjölet och i med bakpulvret. Tillsätt äggen, ett och ett. Rör mellan varje ägg. Blanda snabbt ihop vattnet och kakaon och häll i smeten. Rör. Ta i...

1 h 30 min
6

Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ägget , lite i taget och rör blandningen luftig med degkrokar. Sikta ner mjöl, salt och bikarbonat och vänd n...

1 h
15-20
4

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform, 32/22 cm, lätt med olja eller klä formen med bakplåtspapper Vispa margarin och socker ljust och pösigt med en elvisp. Vispa sedan i vatten, sirap och...

40 min
4

Smörj och ströa en springform, 22 cm. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker 2 minuter. Häll i det smälta smöret och mjölken och vispa. Rör sedan för hand ner de torra ingredienserna i smet...

1 h
10
3

Smält fett. Vispa ägg och socker pröst. Rör ned det smälta fettet och mjölet blandet med kakao och vaniljsocker. Häl smeten i en smord och bröad rund form.Grädda den i 150gr i ca 35min. den ska vara...

50 min
12
3

Smält smöret. Smörj en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Sikta därefter ner vetemjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och filmjölken. Gräddas i 175º på nede...

8-10
3

Ugn 200 grader Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och sikta ner det i smeten omväxlande med mjölken. Sist tillsätts det smälta avsvalnade...

50 min
2

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret, äggen och vattnet. Blanda väl. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 175 grader i 20-30 min. Låt kakan kallna helt. Vit glasyr: Blanda sm...

2

Smält smör och den mörka chokladen i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll smör-/chokladblandningen i smeten. Häll i vetemjölet och vispa långsamt, alternativt rör ner mjölet me...

40 min
6-8
2

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner vattnet i äggsmeten och tillsätt mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Smörj och bröa en kakform och h...

10-12
2

Smörj och bröa en springform Blanda ihop ägg, socker, mjöl, bakpulver, smör och mjölk, häll i formen och grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Rör ihop fyllningen och bred på....

15 min
6
2

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, socker, sirap och kakao poröst. Rör i ägg, salt, vaniljsocker och havregryn. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör ner det i smeten. Blanda ner chokladen. Klick...

40
2

Smält smöret i en gryta. Blanda i 150 g mörk choklad i bitar och rör tills chokladen smält. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt. Blanda i smör- och chokladblandningen. Rör i vetemjö...

2

Tårtan: Sätt ugnen på 175 grader Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör. Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Rör tills allt smält. Lägg till socker och salt - sä...

8
1

Pensla en form ca 23 cm i diameter med smält smör eller olja. Häll mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat samt smör och socker i matberedaren, eller det går bra att använda elvispen också, kör tills sm...

45 min
1
1

Ugn 175º. Smörj och bröa en rund kakform. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Rör socker och smör mjukt, tillsätt äggulorna en i sänder. Smält chokladen över knappt sjudande vattenbad. Låt den sv...

12
1

1. Häll alla ingredienser i en stor skål och arbeta ihop. 2. Klicka ut ca en matsked per kaka på en plåt med bakplåtspapper. Lämna gott om utrymme mellan kakorna. 3. Grädda i 190 grader i 10-12...

12 min
18
1

Sätt ugnen på 175. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och häll i smöret. Rör om tills allt är blandat och smeten är som en tjock kräm. Smörj och bröa en fo...

1

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker riktigt mjukt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, ingefära, havssalt och mjölet ihop med bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Finhacka valnötterna och chokla...

30 min
25-30
1

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smält smöret tillsammans med grovhackad choklad på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölet omväxlande med chokla...

10-12
1

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med kesella och limeskal.. Häll smeten i en smord...

8-10
1

Blanda socker, kakao, chilipulver, grädde och mjölk i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning och låt svalna. Smörj och bröa en form, 1 1/2 liter. Värm ugnen till 175 grader. Rör matfett...

1 h 15 min
1
1

Koka upp kakaopulver, gräddmjölk och socker i en kastrull och låt det kallna. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och vaniljsockret. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ne...

1 h
5-6
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.