Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkaka

En mjuk chokladkaka till kaffet är barnsligt gott och passar därför också lika bra att baka till barnkalaset där den blir en garanterad succé. Den blir härligt saftig och hög när den bakas i en sockerkaksform. Välj själv hur du vill toppa din mjuka chokladkaka – med en glasyr som ringlar sig ned för kakan och tillför extra saftighet, eller varför inte servera mjuk chokladkaka tillsammans med färska hallon? Ett bra tips är att bröa formen med kokos istället för vanligt ströbröd. Kokos och choklad är som bekant en riktigt god smakkombination som gärna får ta för sig i denna kaka!


Smält smöret. Smörj en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Sikta därefter ner vetemjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och filmjölken. Gräddas i 175º på nede...

8-10
3

Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör ytterligare några minuter. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver, rör ned i smeten. Hacka chok...


Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min). Tillsätt det smälta margarinet/smöret...

15 min
6
4

Förvärm ugnen till 175 grader. Kakor: Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Vispa smör och socker luftigt och blanda ner ägget. Sikta över mjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ner det i smörblandnin...

1

Ugn 175º. Smörj och bröa en rund kakform. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Rör socker och smör mjukt, tillsätt äggulorna en i sänder. Smält chokladen över knappt sjudande vattenbad. Låt den sv...

12
1

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker riktigt mjukt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, ingefära, havssalt och mjölet ihop med bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Finhacka valnötterna och chokla...

30 min
25-30
1

Botten: Smält margarinet. Rör ihop alla torra ingredienser, sikta gärna så det inte blir klumpar. Rör om så att bakpulvret riktigt blandar sej med mjölet. Tillsätt vatten i mjölblandningen och r...

20 min

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (inklusive grovhackad choklad) med äggulorna och blanda sedan med det smälta smöret. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska...

1

Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad. Rör ost och matfett mjukt och smidigt. Blanda ner strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Rör smeten porös. Blanda ner ägg och den smä...


Rör ihop margarin, socker och ägg. Blanda i cacao och vetemjöl. Häll pärlsocker på en tallrik. Gör runda bollar, tryck ut dem i handen, tryck sedan handen i pärlsockret Lägg kakorna på en bak...

1 h

Botten: Lägg cashewnötter i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter. Lägg i kokos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smi...

40 min
4

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker och ingefära krämigt. Rör i ägget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand. Hacka chokladen och jordn...

30 min

Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Rör ihop margarin och socker. Dela äggen och rör ner gulorna, en i taget, i fettet. Blanda ner den avsvalnade chokladen och mjölet i smeten. Vis...

10-12
1

Förvärm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål; rör om. Vispa smör, pärlsocker och farinsocker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills det är lätt och...

24
1

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en springform, 19 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Smält chokladen över vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör sedan försiktigt ner äggulorna och...


Värm ugnen till 175 grader. Smält chokladen varsamt och blanda med övriga ingredienser, förutom äggvitorna. Vispa äggvitorna tills de är fluffiga. Vänd ned äggvitorna i chokladmixen. Lägg mixen...

1 h
6

Smörj en 1 1/2-liters avlång bakform med smör. Hacka valnötskärnorna och strö dem i formen. Spara 2 msk att strö över kaksmeten innan den gräddas. Vispa smör och brun farin fluffigt. Tillsätt ett ägg...


Förvärm ugnen till 190 grader. Skala bananen och lägg den i en liten skål. Mosa tillräckligt med banan med gaffeln att det räcker till 200 g. Lägg det åt sidan. Lägg mjölet, bakpulvret och salt...

36-40

Smörj och bröa en avlång form. Sätt ugnen på 175°. Rör Norrmejerier Smör, socker och vaniljsocker till en ljus och fluffig kräm med hjälp av en elvisp. Tillsätt ett ägg i sänder och rör krafti...

20

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Blanda även i ägget, smöret och grädden. Bröa en liten form på 12 cm i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugn...

50 min
3
5

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det i smeten växelvis med mjölken.Rör till en slät smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna...

4

Micra smöret så att det blir mjukt men inte smält. Vispa ihop med äggen. Blanda kaffet, sukrinet och kakaon. Blanda sedan ihop alla ingredienserna och tillsätt till sist nötterna. Smöra en form och gr...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienserna och rör om dem. Hacka och tillsätt också chokladen. Forma till bolla...

20

Smörj och bröa en springform. Vispa mjukt smör och strösocker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det och vänd i...

8-10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.