Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkaka

En mjuk chokladkaka till kaffet är barnsligt gott och passar därför också lika bra att baka till barnkalaset där den blir en garanterad succé. Den blir härligt saftig och hög när den bakas i en sockerkaksform. Välj själv hur du vill toppa din mjuka chokladkaka – med en glasyr som ringlar sig ned för kakan och tillför extra saftighet, eller varför inte servera mjuk chokladkaka tillsammans med färska hallon? Ett bra tips är att bröa formen med kokos istället för vanligt ströbröd. Kokos och choklad är som bekant en riktigt god smakkombination som gärna får ta för sig i denna kaka!


Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret med en skrapa tills chokladen smält. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor och salt i en bunk...

30 min
12

Botten: Smält margarinet. Rör ihop alla torra ingredienser, sikta gärna så det inte blir klumpar. Rör om så att bakpulvret riktigt blandar sej med mjölet. Tillsätt vatten i mjölblandningen och r...

20 min

Sätt ugnen på 175 grader och smöra en kak form ca 25 cm i diam. Vispa smöret och socker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt det lättvispade äggen lite i taget, vispa mellan varven. Blanda de...

8

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (26 diameter) med margarin. Finhacka chokladen. Smält margarinet och slå det varmt över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Vis...

10-12

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och ta därefter från plattan för att få svalna av under tiden resten av smeten görs. Vispa ihop äggen och strösockret till en puffig och jämn...

16

Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad. Rör ost och matfett mjukt och smidigt. Blanda ner strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Rör smeten porös. Blanda ner ägg och den smä...


Rör ihop margarin, socker och ägg. Blanda i cacao och vetemjöl. Häll pärlsocker på en tallrik. Gör runda bollar, tryck ut dem i handen, tryck sedan handen i pärlsockret Lägg kakorna på en bak...

1 h

Botten: Lägg cashewnötter i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter. Lägg i kokos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smi...

40 min
4

Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Skala sedan 2 stora rödbetor, eller 4 medelstora, skär upp dem och koka dem tills de blivit mjuka. Mixa sedan rödbetorna till en puré, det ska bli cirka 1 d...

50 min
7

Börja med att ställa in kokosgrädden i kylen, det räcker med några timmar. Sätt sedan på ugnen på 180 grader, ta fram en form och smörj den med kokosolja – jag hade en form som var något mindre än en...

1 h
8

Bryt sönder chokladen och lägg den i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Ta kastrullen från värmen när chokladen är smält. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulor, ap...


Sätt ugnen på 175 grader. Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och mjölen och rör om väl. Bröa en springform av mindre storlek (ca 16 centimeter, om du har en med 12...

30 min
4

För kakan: Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen i små bitar och häll sedan i chokladen i det smälta smöret så att chokladbitarna smälter. Knäck äggen i en bunke, häll i socker, mjöl och va...


Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker och ingefära krämigt. Rör i ägget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand. Hacka chokladen och jordn...

30 min

Sätt på ugnen på 175 c Låt smöret/margarinet ligga ut en stund då blir det enklare att arbeta med. Smält chokladen. Blanda ihop smöret/margarinet med sockret och vaniljsockret tills det blir e...

40 min
1-4

Börja med glasyren: Grovhacka chokladen och blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt tills allt har smällt och blandats. Häll glasyren i en skål och täck den med plast. St...

8

Ugn 200º. Vispa smör och socker pösigt. Blanda mjöl och kakao och rör sedan ner i smörsmeten, rör om till en smidig kakdeg. Rulla till 3 stycken fingertjocka rullar som plattas ut till ca 3,5 cm...


Smält matfett och låt den svalna. Blanda socker, mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Tillsätt mattfettet och de lätt uppvispade äggen. Häll på det heta vattnet och rör till en jämn smet. Häll...


Rör smör riktigt poröst med socker och sirap. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två bitar och rulla ut till läng...

25 min

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smält smör och vatten växelvis. Tillsätt kokosflingorna. Häll smeten i smord form som...


Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker och Kessella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör oc...

40 min
15

Sätt ugnen på 175 grader. Rör fett och socker poröst. Rör i ett ägg i taget. Blanda de torra varorna och häll i smeten, rör sist i grädden eller mjölken. Häll i en smord form bröad med kokosflingo...

1 h
6-8

Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa ägg och stevia pösigt. Vänd ner choklad- och smörblandningen i ägg- steviablandningen. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smete...


Sätt ugnen på 175º. 1. Smält smöret och låt det svalna. 2. Rör ägg och socker poröst. 3. Tillsätt mjölken. 4. Blanda samman dem torra ingredienserna i en annan bunke och rör i det i äggsmeten....

1 h
20

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.