Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkaka

En mjuk chokladkaka till kaffet är barnsligt gott och passar därför också lika bra att baka till barnkalaset där den blir en garanterad succé. Den blir härligt saftig och hög när den bakas i en sockerkaksform. Välj själv hur du vill toppa din mjuka chokladkaka – med en glasyr som ringlar sig ned för kakan och tillför extra saftighet, eller varför inte servera mjuk chokladkaka tillsammans med färska hallon? Ett bra tips är att bröa formen med kokos istället för vanligt ströbröd. Kokos och choklad är som bekant en riktigt god smakkombination som gärna får ta för sig i denna kaka!


Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Klicka ut i varm torr teflonpanna Grädda tills kakorna ser torra ut på översidan...

10 min
2

Smält smör och blockchoklad på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda den smälta chokladblandningen med ägget och sockret. Blanda ner mjölblandningen. Rör ner bakpulvret. Smörj en form o...

25 min
10-12

Blanda alla torra ingredienser i en kaffekopp. Tillsätt sedan mjölk, ägg och olja och rör runt. Kör i mikron på högsta effekt i 1-2 min....

5 min
21

Smörj och brödbeströ en kakform (rund eller avlång) Tag fram alla ingredienser, Mjöl och bakpulver siktas eller röras samman, används kakaopulver så tillsätt detta. Fettet röres smidigt. Äggulor,...

1 h
8
12

Värm ugnen till 175 grader. Klä 2 st ugnsplåtar med bakpapper. Smält chokladen och smör sakta i en skål över vattenbad. Låt blandningen svalna något. Blanda under tiden mjöl, bakpulver och salt i e...

11

Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min). Tillsätt det smälta margarinet/smöret...

15 min
6
4

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Arbeta ner mjölblandningen. Rör smeten jämn och slät. Smörj och mjöla en slät , rund form. Häll...

40 min
4

Sätt ugnen på 175º. Vispa smör, socker och muscovadosocker ljusbrunt och pösigt. Tillsätt sirap och sist mjölet blandat med bikarbonaten och vaniljsockret. Blanda allt till en rullbar smet. Rull...

30-40
4

Smält smör och choklad tillsammans över ett vattenbad. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och därefter mjölet i äggsmeten. Rör tills det blir en slät smet. Häll sedan ½ - 1 påse...

5-7
3

1. Värm ugnen till 170 grader. 2. Smält den mörka chokladen med smöret i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad. Låt det kallna. 3. Rör sedan ner sockret och därefter äggen. Tillsätt mjöl,...

2

Ugn: 175 ºC Spraya en bakplåt med oljespray. Blanda samman vetemjöl, socker, kakaopulver, bikarbonat och salt. Rör i sirap och äggvitor tills de smeten är väl blandad. Smeten ska vara tjock och li...

30
2

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form på 20 cm i dm. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme, tillsätt vattnet och rör till en slät smet. Ta kastrullen från värmen, låt svalna. Visp...

1
2

Chokladkaka: Rör ihop alla ingredienser och fyll en välsmord form. Baka i 175° C i 20 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar. Mandelrån: Vispa smör och socker. Rör ner äggvitorna och vispa ytt...

1

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vanillinsocker, kakao och bakpulver. Smält smör och tillsätt vatten och mjölk att koka upp. Blanda detta i smeten, omväxlande med de torra ingrediens...

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord form me...

40 min
12
1

Kakan: 1.Blanda ihop sockrer, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke. 2. Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken med de övriga ingredienserna och häll sedan i vattnet...

1 h
5-8
1

Förvärm ugnen till 175 grader. Blanda jordnötssmör, farinsocker och ägg i en medelstor skål med en bakslev tills det är väl blandat. Lägg i chips, blanda väl. Rulla dryga matskedar deg till boll...

1

Sätt på ugnen på 225 grader Vispa äggen och sockert poröst Smält smör och blockchoklad tillsammans. Blanda mjölet och bakpulvret Vispa ner allt bland det porösa sockret (gärna i om gångar så att...

25 min
1-20
1

Värm ugnen till 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugnsvärme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga torra ingredienser i en bunke och smält smöret. Blanda i mjölmixen och det s...

1

Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Rör ihop margarin och socker. Dela äggen och rör ner gulorna, en i taget, i fettet. Blanda ner den avsvalnade chokladen och mjölet i smeten. Vis...

10-12
1

Förvärm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål; rör om. Vispa smör, pärlsocker och farinsocker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills det är lätt och...

24
1

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mande...

3
1

Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kokos i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull ta av från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i smöret....

8
1

Smält chokladen och blanda i vispgrädden. Hacka nötterna och digestiven. Blanda med chokladblandningen. Häll allt i en form. Låt stå kallt tills kakan har stelnat. Servera med glass eller som den...

6
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.