Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett recept på chokladkola.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då. Kolan är klar när den är 124 grader eller när den håller kulprovet. Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält. Häll upp i en form klädd med smörpapper, ca 20 x 20 cm. Låt den kallna och skär sedan i bitar. Förvara kallt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lindanemon 13 juni 2008

    Mycket god smak, men jag gick ifrån kastrullen lite för länge, så kolan är inte mjuk... Men jag kommer absolut att göra den igen, och passa mera noga, så den blir mjukare. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.