Jättegott, har blivit något som vi måste har på vårt godisbord på julen.
Instruktioner
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock. Rör om då och då.
- Koktid ca 20-30 min. beroende av hur bred kastrullen är (bredare kastrull = kortare tid). Kolan är klar när temperaturen nått 124 grader. Testa genom att göra ett s.k. kulprov.
- Riv skalet på apelsinen och rör ner. Hacka chokladen och tillsätt. Ta av grytan från värmen, chokladen får inte koka. Rör om tills chokladen har smält helt.
- Klä en form (ca. 18x20 cm) med smörpapper. Häll smeten i formen. Låt smeten kallna. Skär i bitar, ca. 1,5x4 cm. Förvara kallt.
Publicerat den
17 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fail :( Blev inte ett dugg bra med chokladen utan rekomenderar istället kakao! Smaken va god, men det blev ingen kola!