Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkola med apelsinsmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Jättegott, har blivit något som vi måste har på vårt godisbord på julen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock. Rör om då och då.
  2. Koktid ca 20-30 min. beroende av hur bred kastrullen är (bredare kastrull = kortare tid). Kolan är klar när temperaturen nått 124 grader. Testa genom att göra ett s.k. kulprov.
  3. Riv skalet på apelsinen och rör ner. Hacka chokladen och tillsätt. Ta av grytan från värmen, chokladen får inte koka. Rör om tills chokladen har smält helt.
  4. Klä en form (ca. 18x20 cm) med smörpapper. Häll smeten i formen. Låt smeten kallna. Skär i bitar, ca. 1,5x4 cm. Förvara kallt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Schnitt 19 december 2009

    Fail :( Blev inte ett dugg bra med chokladen utan rekomenderar istället kakao! Smaken va god, men det blev ingen kola!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.