Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkola med polkagrissmak

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mjuk och god kola som passar bra till julen.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock i ca 30 minuter och rör om försiktigt lite då och då. Testa kolan genom att göra sk kulprov. Krossa polkagrisarna i en mortel och rör ner den i kolasmeten. Hacka chokladen och tillsätt. Ta av grytan från plattan, chokladen får inte koka. Rör om tills chokladen smält. Klä en form (ca 15*20cm) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt den kallna. Skär bitarna i lagom stora bitar (tex 1,5*4cm). Förvaras kallt! Man kan även använda laktosfri och mjölkproteinfri grädde men då måste den koka extra länge.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.