Mjuka kakor är lätta att baka, bara man följer receptet noga. Den här kakan som lever upp till sitt namn, godiskaka, innehåller mycket gott. Den kan kännas lite kladdig, men skall ätas som en bakelse, med sked.
Instruktioner
- Ugn: 175 grader
- Smöra och strö kokos i en form, gärna med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Smält fettet och låt det svalna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt, tillsätt det smälta fettet.
- Blanda kokos, apelsinskal, choklad, nötter, mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Pröva med en sticka. Strö gärna lite kokos över den kalla kakan.
- Tips!
Kakan går bra att frysa, men skär den i lagom stora bitar, så du bara behöver tina den bit som går åt. Vill du ha kakan lite festligare så garnera med grädde, frukt eller bär.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar