Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk godiskaka

 
Skriv ut

Mjuka kakor är lätta att baka, bara man följer receptet noga. Den här kakan som lever upp till sitt namn, godiskaka, innehåller mycket gott. Den kan kännas lite kladdig, men skall ätas som en bakelse, med sked.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader
  2. Smöra och strö kokos i en form, gärna med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  3. Smält fettet och låt det svalna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt, tillsätt det smälta fettet.
  4. Blanda kokos, apelsinskal, choklad, nötter, mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Pröva med en sticka. Strö gärna lite kokos över den kalla kakan.
  6. Tips! Kakan går bra att frysa, men skär den i lagom stora bitar, så du bara behöver tina den bit som går åt. Vill du ha kakan lite festligare så garnera med grädde, frukt eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.