Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk havrekaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig mjuk kaka med äpple och havregryn. Yoghurten gör den extra saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt.
  3. Skala och riv äpplena grovt. Rör ner dem i smeten.
  4. Blanda hayregryn, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt detta till smeten. Rör ner yoghurten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, som rymmer ca 1 1/2 liter.
  6. Grädda i ugn vid 175° i ca 45 min eller tills kakan fått vacker färg och är genomgräddad. Prova med en sticka.
  7. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kossan 19 oktober 2008

    Tyvärr blev detta inte alls vad jag hade hoppats på. Smakade ej gott enligt oss.

  • bakomat 30 januari 2009

    Prata om saftig! Fantastisk god, tycker Bakomat

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.