Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med chokladbitar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jag älskar choklad och kakor med choklad i...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en avlång bakform, ca 1 ½ liter. Grovhacka den mörka chokladen. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen som vispats porösa, lite i taget under omrörning. Tillsätt det finrivna skalet av en vältvättad apelsin. Tillsätt den grovhackade chokladen och sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Häll ner kaffegrädden och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokladcookie 16 juli 2008

    Man blev ganska mätt av allt matfett som var i så man orkade inte så mycket men den var annars jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.