Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med pekannötter

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En härlig mjuk kaka med massor av knaprigt pekannötsströssel. Passar utmärkt till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till strösslet i en liten skål och ställ åt sidan.
  2. Blanda smör, ägg, socker och gräddfil i en stor skål och vispa med elvisp (medelhastighet) tills smeten är slät.
  3. Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt över blandningen och rör försiktigt samman alla ingredienser.
  4. Skeda över hälften av smeten i en välsmord och bröad hålform (23 cm i diamater) eller en avlång brödform(900 g) och bred ut den jämnt med en slickepott. Strö över hälften av strösslet. Häll på resten av smeten och bred ut den jämnt. Strö över resten av strösslet och tryck försiktigt ned blandningen i smeten med baksidan av en sked.
  5. Grädda i 180 grader varm ugn i 45-55 minuter. Prova med en provsticka i den tjockaste delen av kakan - stickan ska vara torr när den tas ut. Ta formen ur ugnen och låt kakan svalna i formen på galler. Själp upp den på ett tårtfat när den har kallnat helt. Pudra över med florsocker före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.