Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med rabarber

 
Skriv ut

Rabarberkakan blir saftig och god med yoghurt i smeten. Dekorera kakan med en citronglasyr och tunna skivor av rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smör och yoghurt.
  3. Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten.
  4. Häll i väl smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen.
  5. Rör ihop florsocker med lite citronsaft så att den blir ungefär som filmjölk i konsistensen.
  6. Rippla över kakan, dekorera med rabarberskivorna och mandelflarn, om så önskas.
  7. Låt stelna och servera
  8. Lycka til!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.