Rabarberkakan blir saftig och god med yoghurt i smeten. Dekorera kakan med en citronglasyr och tunna skivor av rabarber.
Ingredienser
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Instruktioner
- Ugn 175°
- Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smör och yoghurt.
- Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten.
- Häll i väl smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen.
- Rör ihop florsocker med lite citronsaft så att den blir ungefär som filmjölk i konsistensen.
- Rippla över kakan, dekorera med rabarberskivorna och mandelflarn, om så önskas.
- Låt stelna och servera
- Lycka til!
Publicerat den
30 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar