Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kanelkaka med cognacsaprikoser

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Aprikos och cognac, driver fram varandras smaker. En skiva till kaffet ger ny energi för vidare julstök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär eller klipp aprikoserna i mindre bitar och lägg dem i en skål. Häll över cognacen och täck över med plastfolie eller ett fat. Låt dra i ett par timmar, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Smörj och mjöla en avlång bakform som rymmer ca 1½ liter.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner alla torra ingredienser men spara 1 msk av vetemjölet och blanda med aprikosbitarna.
  5. Tillsätt gräddfilen och det ljumma smöret och rör varsamt smeten slät. Vänd till sist ner de mjölade aprikosbitarna och häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Kontrollera med en sticka att den är torr. Låt kakan vila en kort stund i formen innan den stjälps upp att kallna under formen eller under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.