Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kardemummakaka med krispig fyllning

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mjuk kaka med krispig topping. Ljuvlig smak av kardemumma och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör först kakan. Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll i smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  2. Smält smöret till fyllningen och rör sedan i havregryn, farinsocker och kanel. Fördela fyllningen över kaksmeten i långpannan. Sätt in kakan mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 175 grader. Låt kakan vara i ugnen 20 minuter. Skär upp kakan i rutor av önskad storlek.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • lenajeanette 10 juni 2008

    Jisses, vilken god kaka, den får högsta betyg! Lägges helt klart till favorit listan.

  • Camilski 4 juli 2008

    En himmelskt god kaka som är jättelätt att göra! Detta recept kommer att användas flitigt! Tack!

  • grill 21 september 2008

    En god kaka som jag kommer att göra flera gånger.Den var lätt att göra. Den var lite snar lik sommarkakan som också är super..

  • camillaf14 1 oktober 2008

    En jättegod kaka som påminner om mitt recept på Pitekaka. Favorit hos gubben, vilket alltid är ett plus! Högsta betyg så klart! //Camilla

  • lindarosenquist 3 november 2008

    Jättegod! Tack för ett bra recept.

  • lisa7708 17 maj 2012

    Supergod kaka som läggs i mina favoriter!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.