Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kokoskaka med bär

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Oj så gott :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Blanda kokosflingor och rörsocker i en skål. Tillsätt sirap och margarin.
  3. Blanda vetemjöl och blåbär och vänd ner i blandningen. Tillsätt äggen och blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 24 cm i diameter.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter.
  6. Låt kakan svalna i formen.
  7. Smält nougat och choklad över vattenbad och bred ut över kakan. Garnera med hallon och/eller blåbär.
  8. Vispa grädden halvfast. Tillsätt kesella/kvarg samt flor- och vaniljsocker. Blanda i hallonen. Servera hallongrädden till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.