Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kryddripplad kaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En kaffekaka med kryddig rippel och flagad mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter. Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
  3. Blanda samman vetemjölet och bakpulvret och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör varsamt samman till en slät smet.
  4. Blanda samman farinsockret och kryddorna. Bre ut ett tunt lager i botten på formen. Strö över lite av kryddblandningen. Fortsätt varva smet och kryddor. Strö till sist den flagade mandeln ovanpå översta lagret av smet.
  5. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda den i ca 45 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar.
  6. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna under form eller bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.