En kaffekaka med kryddig rippel och flagad mandel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1½ liter.
Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
- Blanda samman vetemjölet och bakpulvret och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör varsamt samman till en slät smet.
- Blanda samman farinsockret och kryddorna. Bre ut ett tunt lager i botten på formen. Strö över lite av kryddblandningen.
Fortsätt varva smet och kryddor. Strö till sist den flagade mandeln ovanpå översta lagret av smet.
- Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda den i ca 45 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar.
- Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna under form eller bakduk.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar