Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk nougat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Nougat tillverkades ursprungligen i Provence och innehöll ljus honung. Nu är det ett måste i den svenska godisskålen på julen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Skålla mandeln. Lägg mandel, nötter och socker i en eldfast form och ställ in i ugnen. Låt stå tills det är gyllenbrunt och rör då och då. Låt svalna i rumstemperatur i 5 minuter.
  2. Hacka chokladen och blanda med nöt-mandel-sockerblandningen i en mixer. Mixa någon minut. Häll massan i en form med plastfilm i botten. Kyl den och skär sedan i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Soom 6 januari 2009

    2.32 dl strösocker? Vem har ett så exakt mått?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.