Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka

(31 kommentarer)  
Skriv ut

Varje år i flera år strax innan jul kommer pappa (Fyllde 83 i somras) med sin underbara mjuka pepparkaka. Den läggs i frysen och tas upp på julafton för att njutas av ihop med glögg vid TV:s Kalle Anka . I år fick jag receptet och tänkte klart direkt på att lägga in det på Matklubbens sida, så här är det nu

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop margarin och socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i övriga ingredienser
  2. Häll smeten i en smord och bröad form (Pappa använder brödform).
  3. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader ca 40 minuter (Känn med sticka, som vanligt i mjuka kakor).
  4. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (31)

  • llinan 23 december 2008

    KANON! Vi har ätit två stycken här nu, en lade jag frosting på . Jättegott båda ,kommer att göra fler.Tack för receptet.

  • Matlotta 12 januari 2009

    Mycket go och saftig kommer att göras flera gånger

  • helena57 24 januari 2009

    mycket god och saftig, och passade mina smaklökar då jag inte gillar sånt som är så förskräckligt sötsliskigt. tack för detta recept helena 57

  • helena57 24 januari 2009

    mycket god och saftig, och passade mina smaklökar då jag inte gillar sånt som är så förskräckligt sötsliskigt. tack för detta recept helena 57

  • EleonoreSimonsson 26 oktober 2009

    Jättegod pepparkaka verkligen!! Vår nya favorit, kommer bakas fler gånger helt klart!! Tack!!!

  • labanbilen 24 november 2009

    Jättegod! Nu får man nästan julstämning.

  • theresehjerpe 5 december 2009

    Supergod=) Detta kommer göras många ggr!!

  • james007 6 december 2009

    Jättegod mjuk pepparkaka. Uppskattades av mina kaffegäster. Inte en smula kvar. Den kommer att bli en tradition varje jul.

  • uniqee 11 december 2009

    Verkar supergott, det ska jag pröva!

  • rlund 14 december 2009

    Hej, det var verkligen en härlig, saftig pepparkaka! Den serverades paa Santa is Coming i Bern igaar och blev mycket uppskattad. Tusen tack för receptet!

  • Lindha73 25 december 2009

    Det var verkligen en saftig, supergod kaka! Klart bästa receptet som jag har provat av mjuka pepparkakor! TACK!

  • Fijaffa 26 december 2009

    Hej Karolo, Tack för ditt meddelande :-) Jodå jag har bakat kakan och den blev verkligen jättegod. Hade tyvärr ingen ingefära men det blev gott ändå. Defenitivt ett recept som sparas och används igen. Strax före jul blev jag bjuden på en mjuk pepparkaka med lite äpplen i, det var riktigt gott. Jag kan tänka mig att det skulle kunna passa i denna.

  • bror26 31 december 2009

    Den här var super god, ska göra fler gånger.

  • aattaa 31 januari 2010

    kanongod

  • aattaa 31 januari 2010

    glömde säga att jag gjorde den på glutenfri mix ,och 1tsk husk. jag är( glutenintolerant ) den blev supergod. fem stjärnor från mej. häls. aattaa

  • hermana 28 februari 2010

    Mitt nya favoritrecept på mjuk kaka! Brukar variera mellan pepparkakskryddor och kakao/mandel som smaksättning. Tusen tack till dig och till din pappa!

  • OSTRON 25 april 2010

    Hej Bakade kakan igår den blev jättegod. Hälsningar OSTRON

  • sanni 21 maj 2010

    Hej! Jag har inte sett att du hade skrivit förrän idag, är inte så haj på det här med matklubben än :-) Provade kakan i julas och den var verkligen supergod, saftig och alldeles underbar. Den kommer få vara med fler jular i vår familj! Passade på att kika på dina andra recept, jättemånga som verkar goda och inte alltför avancerade vilket jag gillar så jag har sparat en del :-) Kommenterar allt eftersom jag provat dem! Mvh Sandra

  • lazzekock 6 augusti 2010

    Dunder.

  • gds877 22 december 2010

    En klar favorit , bakade den hos min son idag då jag inte hade mitt eget recept med. Den var saftig och kanongod. Tack ! Ska förvalta det och baka den många gånger garanterat.

  • petrissa 23 december 2010

    Supergod pepparkaka! Kan inte bli bättre! Tack för receptet! :o)

  • marietta 24 november 2011

    Tack for att du delade med dig. Detta ar det enda receptet jag behover for mjuk pepparkaka. :)

  • Idigirl 28 november 2011

    Jättegod kaka! Tack för receptet! :-)

  • maxxess 2 december 2011

    God kryddning, mycket bättre med mjuk kaka än hårda pepparkakor :) Får blir en rejäl batch att ta med till jobbet nästa gång. Det framgår inte riktigt ifall smöret smöret skulle smältas (vilket jag gjorde).. Jag bakar inte kakor ofta så det är kanske självklart för andra.

  • antoniadou 10 december 2011

    Så god kaka! Saftig och alldeles lagom med pepparkakssmak för mig. Ser fram emot att få äta denna kaka igen till julafton, tack för ett fint recept! =)

  • annikabahamas 22 december 2011

    Tack for receptet, skall baka denna kaka nu till Jul , bor pa Bahamas sa det ar sa bra nar man skriver ut varje ingridiens , pa de flesta star det bara anvand pepperkakskrydda och det finns inte har . Tack o God jul

  • JohnO 3 februari 2013

    Wonderful cake.....every one in my family loved it....sometimes I put a cream cheese frosting on it....Thank you John USA

  • pihal 28 november 2013

    Bakade denna kaka för att ha till jul, men vi har redan nallat på den och jag får nog baka en ny till jul. Med andra ord så föll den oss i smaken och kommer att bakas fler gånger. 4:a i betyg.

  • BIRGITTAN 12 december 2013

    Helt underbart god. Jag tog 2 dl socker eftersom jag inte hade farinsocker och tillsatte 1/2 dl avsilat lingonspad från lingonsylt extra. Jag använde extrastora ägg. Receptet klarar förändringar kan man säga. Det är ett jättebra recept! Hälsa pappa.

  • mini08 27 november 2015

    Grymt god! Enligt mig smakar den som en underbar pepparkaksdeg och det är ett väääldigt bra betyg. Margarinet bör dock förslagsvis bytas ut mot riktigt smör och gräddtiden måste man som vanligt anpassa till sin egen ugn för att den inte ska bli för torr. Jag hade dem bara inne 30 min och det var perfekt för min ugn.

  • carinavisby 4 januari 2017

    Verkligen god kaka kommer att göra den flera gånger:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.