Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

God till kaffet men passar också till glögg! Gräddar du kakan lite längre än vanligt blir den läcker att äta med en grönmögelost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och bröa en form 1 ¾ liter.
  3. Rör smör och socker kraftigt tills det blir poröst. Rör ner ett ägg i taget och fortsätt röra kraftigt.
  4. Blanda mjöl och bakpulver med alla kryddor och blanda ner det i smeten. Rör till en jämn smet.
  5. Klicka ner smeten i formen och grädda i ugnen 35-45 minuter. Pröva med att sticka i mitten av kakan – den ska vara torr.
  6. Ta ut och låt svalna något innan du vänder upp kakan på fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.